4 manieren om cherry juice voor jou te laten werken

20 april 2023

Het kersenseizoen start meestal maar ergens in de maand juni, maar het cherry juice seizoen, dàt is intussen wel al van start gegaan!

Je ziet het heel vaak na wielerwedstrijden in het Vlaamse voorjaar of in rittenkoersen: vlak na de finish wordt een waterflesje met een rode vloeistof naar binnen gewerkt. Nog vòòr de recovery shake dus. En dat is niet abnormaal: Kersenconcentraat wordt ingezet om na inspanningen met massale spierschade het herstel te bespoedigen en zo snel mogelijk weer paraat te zijn voor een nieuwe inspanning van een zwaar kaliber. Deze bom aan antioxidanten zorgt ervoor dat de oxidatieve schade beperkt wordt, de spierpijn vermindert en de slaap bevorderd wordt. 

Heel interessante eigenschappen dus, ook voor jou als niet-professioneel sporter. Want ook jij kan er je voordelen uit halen, en wel op deze manier:

  1. In een zware trainingsperiode: daags voor de zwaarste training van de week 1 shot cherry juice voor het slapengaan, 1 shot direct na jouw training en 1 shot voor het slapengaan op de dag van die zware training
  2. Onmiddellijk na een wedstrijd wanneer je de volgende dag of zeer kort nadien (<1 week) opnieuw een wedstrijd hebt
  3. In meerdaagse evenementen direct na de finish gedurende de hele duur van het evenement
  4. In aanloop naar een belangrijke wedstrijd: de 4 voorafgaande dagen neem je 2 shots per dag: eentje na jouw training (indien rustdag: gewoon ’s morgens) en eentje voor het slapengaan. 

Opgelet: inname cherry juice doet niets af aan jouw behoefte aan een herstelshake! Na zware inspanning heeft jouw lichaam ook nog nood aan snelle koolhydraten en snelle eiwitten, dus vergeet nadien die recovery shake niet! 

Ook opgelet: cherry juice is niét bedoeld om systematisch na training in te nemen. In trainingsperiodes heeft jouw lichaam namelijk ook nood aan wat oxidatieve schade om beter te kunnen worden. Enkel inzetten op uitgekozen momenten dus! 

Je vindt cherry juice in de webshop van De Sportapotheek in de categorie supplementen! 

Contacteer Charlotte, gepassioneerd apotheker en fietser, en ontvang onafhankelijk, ongesponsord en wetenschappelijk correct advies als sporter.
Concreet advies waar jij ècht iets aan hebt en mee aan de slag kan om jouw prestaties te verbeteren!