Als apotheker en gepassioneerd fietser met op beide vlakken meer dan 10 jaar ervaring, heb ik me gespecialiseerd in het segment sportvoeding en -supplementen. Het is mijn doel om jou als sporter

onafhankelijk,
ongesponsord en
wetenschappelijk correct

advies te bieden.

Toen ik meer dan 10 jaar geleden begon met fietsen, was het aanpassen van mijn voeding aan mijn training iets waar ik absoluut niet mee bezig was. Eerder bang om te veel te eten dan te weinig, fietste ik van training naar training zonder echt vooruitgang te boeken. Het was pas toen ik ook beter begon te eten rond en tijdens training, dat ik ook daadwerkelijk sneller en langer kon fietsen.

Door deze ervaring was mijn interesse getriggerd en ging ik me toeleggen op de wetenschappelijke kant van sportvoeding en -supplementen. Als apotheker en fietser bleek dit de ideale speeltuin om de theorie in de praktijk om te zetten en uitgebreid aan het testen te gaan.

Als zelfstandige is het geen evidentie om lange werkdagen in de apotheek te combineren met intensief fietsen. Maar de passie kruipt waar ze niet kan gaan en zo staat er jaarlijks meer dan 10.000km op de teller. Fietsen is voor mij hoofd leeg en hart vol. Maar de grootste drijfveer blijft om mijn eigen grenzen te verleggen. Gran Fondo’s, epische cols en ontelbare keren doorheen de muur gaan tijdens ritten veraf en dichtbij. Geen beter gevoel dan om jezelf te verbazen door te doen wat je nooit dacht dat je kon. Bijvoorbeeld een Gran Fondo in Luxemburg winnen in je age Group 😉

Al sinds 2012 geef ik dagelijks gezondheidsadvies in mijn eigen apotheek. Meer en meer hebben sporters van alle niveaus hun weg naar de apotheek gevonden en weten ze mijn persoonlijke en onafhankelijke benadering te appreciëren. Met De Sportapotheek wil ik nòg meer sporters bereiken om hen zo te helpen hun prestaties te verbeteren, wat ook hun doelstellingen zijn. Omdat ik ervan overtuigd ben dat er voor elk type en elk niveau sporter een grote groeimarge is door (sport)voeding en supplementen volgens de juiste timing en in de juiste hoeveelheden te gebruiken. Want 1 + 1 = 3 !

Omdat trainen en (sport)voeding hand in hand gaan.

Jouw prestatie is een rechtstreeks gevolg van die twee.