Science first. Neversecond.

23 september 2022

Een oplettend oog heeft de zwarte verpakkingen misschien wel al in beeld zien verschijnen het voorbije seizoen. Professionele wielerteams als EF, Bahrain-Victorious en Jumbo-Visma hebben Neversecond immers gekozen als hun fueling partner. En niet zonder reden: wanneer Asker Jeukendrup, een van de grootste namen op vlak van sportvoedingswetenschap, zich engageert om een merk op poten te zetten, dan wéét je gewoon dat het goed in elkaar gaat zitten.

En als het wetenschappelijk en op niveau van samenstelling goed in elkaar zit, dan weet je ook dat het in het gamma van De Sportapotheek thuishoort 😉 I simply could not resist!

Momenteel is het gamma nog vrij beperkt en is de enige herstelshake momenteel een High Protein Drink Mix (Chocolate) die voor 100% uit whey protein isolaat bestaat en die per portie 30 gram whey eiwit en 3,5 gram L-leucine bevat. Deze kan je na langere trainingen (>2h) en/of wedstrijden combineren met snelle suikers om op die manier ook de glycogeenvoorraad opnieuw aan te vullen. Dit kan bv door inname van frisdrank of snoepjes. 

De buik van het assortiment wordt momenteel gevormd door koolhydraten: Energy Gels zonder (Citrus, Berry, Passion Fruit, Fruit Punch) en met caffeïne (Espresso, Cola) – Isotone Drink Mix (Citrus, Forest Berry) en een High Carb Drink Mix (Citrus). 

Zijn deze producten revolutionair?
Nee.

Zijn ze tòp?
Hell yes!

Alle koolhydraatproducten bestaan uit een perfecte 2:1 verhouding glucose:fructose waarvan onomstotelijk bewezen is dat deze het beste kan worden opgenomen en op vlak van prestatie de beste resultaten geeft. De Drink Mixen bestaan wat betreft het glucose-aandeel voor 100% uit maltodextrine. Dit zorgt voor een maximale tolerantie, voor een héél zachte smaak en absoluut niks kleverigheid. Ze kozen dus niet voor de easy way, maar absoluut wel voor de maagvriendelijkste! Zelfs de High Carb Drink Mix is ondanks zijn 90 gram koolhydraten per 500ML (bom!!) zeer vlot drinkbaar en een heel toegankelijke optie voor high level fueling. Ideaal om te carboloaden, voor gebruik tijdens hectische wedstrijden wanneer er geen tijd is voor gels/eten en ook zeer geschikt voor fueling bij koudere temperaturen. 

Ook de gels hebben deze 2:1 verhouding en bevatten per stuk nog eens 200mg natrium. Op die manier wordt ook gecompenseerd voor jouw zoutverlies door zweten. Zeker bij lopers en triatleten is dit een belangrijk punt aangezien zij niet altijd isotone sportdrank beschikbaar hebben. 
De gels zijn bovendien heel vlot drinkbaar: het iets grotere volume zorgt voor een minder stroperig gevoel en maakt dat je de gel niet meteen moet ‘wegdrinken’. Ook de gel-haters zullen ongetwijfeld overtuigd zijn!

Benieuwd of het gamma jou ook kan bekoren?
Je vindt alles terug in De Sportapotheek webshop!

Contacteer Charlotte, gepassioneerd apotheker en fietser, en ontvang onafhankelijk, ongesponsord en wetenschappelijk correct advies als sporter.
Concreet advies waar jij ècht iets aan hebt en mee aan de slag kan om jouw prestaties te verbeteren!