Zure kersenconcentraat voor maximaal herstel

13 juli 2022

Intussen zien we ze al heel regelmatig opduiken op tv: de plastic flesjes met rode vloeistof die na wedstrijd onmiddellijk worden ingenomen door de atleten. Daar waar dat een jaar geleden nog heel mysterieus was, weten we nu al een tijdje dat het gaat om zure kersenconcentraat om het herstel te boosten. Tot nu toe was het echter heel moeilijk verkrijgbaar voor ons stervelingen en bleef het gebruik veelal beperkt tot het profmilieu.

Gelukkig is er sinds deze week ook het 6D Cherry Juice op de markt, waardoor ook wij kunnen profiteren van de voordelen die het kersenconcentraat oplevert. Wat zijn die dan, zal je je misschien afvragen. Wel! Kersenconcentraat zit bomvol natuurlijke flavonoïden en anthocyanen, deze hebben een anti-oxidatieve werking. Hierdoor wordt het ontstekingsproces en de oxidatieve stress van tijdens een hele zware inspanning (zoals wedstrijd) gecounterd, waardoor het herstel bespoedigd wordt en er minder spierschade meegedragen wordt. Dat zorgt ervoor dat het lichaam sneller recupereert in periodes met snel opeenvolgende heel zware inspanningen zoals bv een periode met kort opeenvolgende wedstrijden. Dan denken we bv aan een meerdaags tornooi, meerdaagse wedstrijden, ‘piekperiodes’ met wedstrijden waar maar een paar dagen tussen zit (bv de voorjaarsklassiekers) etc.

Je zou natuurlijk denken dat het interessant is om het kersenconcentraat dan standaard op te nemen in jouw recovery schema en gewoon na élke training ook gebruik te maken van de anti-oxidatieve werking. Maar hier moet ik je tegenhouden: een bepaalde mate van oxidatieve stress en (micro)inflammatie is eigenlijk ook essentieel om de gewenste trainingsadaptatie te bekomen. Hierdoor is het niét de bedoeling om systematisch grote hoeveelheden antioxidanten te gebruiken in gewone periodes van training of op stage. Gebruik het 6D Cherry Juice dus enkel tijdens belangrijke wedstrijdperiodes met weinig hersteltijd.

1 shot wordt verdund in een flesje water en onmiddellijk na wedstrijd opgedronken. Nog vòòr jouw recovery shake dus. Uiteraard kan je er ook altijd voor kiezen om het kersenconcentraat toe te voegen aan jouw recovery shake, maar dan neem je best een shake met vanille- of rodevruchtensmaak 😉

Het 6D Cherry Juice is 100% zuiver zure kersenconcentraat (Prunus cerasus L) zonder toevoeging van suikers, bewaarmiddelen of smaakstoffen. Je vindt het in doosjes per 8 shots in de webshop van De Sportapotheek. In drukke competitieperiodes mogen tot 2 shots per dag worden ingenomen verspreid over 2 innames. De shots kunnen worden toegevoegd aan water, yoghurt of aan een shake naar keuze.

Wat denk je, eens proberen?

 

 

Contacteer Charlotte, gepassioneerd apotheker en fietser, en ontvang onafhankelijk, ongesponsord en wetenschappelijk correct advies als sporter.
Concreet advies waar jij ècht iets aan hebt en mee aan de slag kan om jouw prestaties te verbeteren!